Infomatiezolder

Infomatiezolder

Droonessa heeft een leuk, klein informatiecentrum waar natuurlijk veel te zien en te lezen is over de ooievaars. Naast de informatie vind je ook allerlei voorwerpen en kunstwerkjes met het thema ooievaar. We mogen gerust zeggen dat de collectie uniek is in Nederland.

victoriaanse theepot stork Estland zilveren inktpot circa 1920 (525 x 510) luiertang victoriaan voor 1800

Victoriaanse koffiekan      Postzegel uit Estland      Een oud inktpotje           Luiertang

Ook kan er natuurlijk via de webcams in de nesten gekeken worden en kun je de ooievaars ook van een afstandje bekijken. Op de zolder is een plekje ingericht waar je het filmpje “Van ei tot ooievaar” kunt zien. En natuurlijk kun je er rustig binnen, of bij goed weer buiten, een kopje koffie of thee drinken.

De informatiezolder is op de volgende dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur open!

  • April: Op afspraak
  • Mei: iedere zondag geopend van 11:00 tot 17:00, anders op afspraak
  • Juni: iedere zondag geopend van 11:00 tot 17:00, anders op afspraak
  • Juli: iedere zondag geopend van 11:00 tot 17:00, anders op afspraak
  • Augustus: Op afspraak
  • September: Op afspraak

Evenementen

Ooievaar ringen zondag 19 juni 2016.

Let op! Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon komen. Sponsoren, vrienden en vriendinnen krijgen een aparte uitnodiging per e-mail, die ze kunnen printen. Op vertoon van deze uitnodiging hebben zij gratis toegang met maximaal 3 gasten.

Kosten

Om de kosten van het ringen te dekken vragen wij, net als voorafgaande jaren een kleine bijdrage van €2,= per persoon. Kinderen onder de 4 jaar jaar hebben gratis toegang!

Bij binnenkomst kun je betalen en krijg je een bewijsje. Op vertoon van dit bewijsje kun je in en uit lopen. Bewaar dit dus goed.

Tijden

We beginnen met het ringen om 14.00 uur. De informatiezolder is echter al om 12.00 uur geopend en zal tot ongeveer 13.30 uur open zijn. Ook na het ringen is de zolder geopend.

Loterij

Net als andere jaren zal het voor een paar mensen mogelijk zijn om zelf de jongen uit het nest te gaan halen. Dit natuurlijk samen met iemand van STORK of Droonessa. We gaan met een hoogwerker naar het nest toe, je hoeft dus niet een ladder op.
Omdat iedereen dat graag wil zullen we weer loten wie er mee mag. Wil je meedoen aan deze loterij, dan is het handig om al thuis een papiertje met je naam er op te maken en dit briefje mee te nemen en in de speciale bus te stoppen.
Helaas mogen in verband met de veiligheid alleen personen van 18 jaar en ouder met de hoogwerker omhoog.

Meedoen is gratis!

Parkeren

Voor de mensen die vroeg komen zal er nog voldoende parkeerplek zijn naast Droonessa op de Messchenweg. Je kunt je auto in de berm parkeren. Als het hier vol is zal iemand je aan het begin van de weg verwijzen naar de carpoolplaats bij de rotonde. Dit is slechts 500 meter vanaf Droonessa. Mensen die vanaf de snelweg komen, kunnen het beste de auto meteen al op de carpoolplaats parkeren.

Parkeren langs de Asserstraat raden wij af, omdat dit een drukke weg is.

Koffie, thee etc.

Voor tijdens en na het ringen is er koffie, thee en frisdrank te verkrijgen. Ook kun je natuurlijk de ooievaarknuffels, boekjes, kalenders enzovoort kopen.
Alle opbrengsten komen weer ten goede van de ooievaars en zorgen er ook voor dat we de website en camerabeelden gratis toegankelijk kunnen houden.

Vrijwillige bijdrages zijn natuurlijk ook welkom en ondersteunen ons. Of wordt sponsor of vriend/vriendin dan heb je meteen al gratis toegang.

Voor een overnachting in de buurt of een weekendje Drenthe, er staan leuke B&B op onze site. Kijk bij inhoudsopgave.

Mochten er nog vragen zijn, mail ons dan:info@droonessa.nl

Wij zien jullie allemaal graag 19 juni tijdens het ringen op Droonessa.

Jeannet en Henny