kleppernws 20 juli

Wat een mooi gezicht. negen ooievaars in en om de boerderij van Droonessa. Wat heerlijk om te zien,d at de jongen het hebben gered. Goed, we voeren ze dagelijks veel bij, en dat heeft geleid tot een mooi vol nest. Ik ben blij om te zien dat ze groot geworden zijn. Medio augustus, vliegen ze naar het zuiden. Ik mis ze nu al. Het is altijd een voorbode dat de herfst weer begint, en daar heb ik geen behoefte aan, eerlijk gezegd. Maar voor het zover is, kunnen we nog steeds genieten van de beelden, zowel via de webcam als live bij Droonessa. Geniet er nog even van zou ik zeggen, want time flies!!

kleppernws 17 juli

De 4 jonge ooievaars vliegen nu aan en af, van hun nest bij Droonessa. Soms is het erg vol, en staan er 6 ooievaars op het nest. Een heerlijk gezicht. Wat lijkt dat lang geleden dat we zo’n vol nest hebben gehad. maar ja, er gaat ook 10kg kuikens per dag door. 9 ooievaars hebben we te voeden. Maar wat een voldaan gevoel geeft het, als je de dieren kunt redden en ze groot worden.

kleppernws 21 juli

De vier jonge ooievaars op het achterste nest bij Droonessa zijn vanochtend zo geschrokken van een landbouwvoertuig, dat ze van het nest vlogen. Ze zitten nu met z’n allen in het weiland, richting Assen. Beetje triest, op deze manier……..ze kunnen natuurlijk al vliegen, maar op deze manier is het niet zo leuk voor hun

kleppernws 12 juli

En deze week moet het gaan gebeuren, dat de jonge ooievaars van Droonessa het nest verlaten. natuurlijk keren ze terug, want pas medio augustus verzamelen ze zich, om de grote trek naar het verre zuiden te maken.  per 1 augustus zal de webcam offline gaan. We zullen het nws natuurlijk blijven vernieuwen. En ook zal de nwsbrief er tegen die tijd uitgaan.

kleppernws 4 juli

De tijd is weer aan het vliegen. Juli, alweer, en de jonge ooievaars van Droonessa kunnen ieder moment van het nest vliegen. Dan blijven ze nog een week of 6 hier en dan is de verre reis naar het zuiden een feit. Ik moet er nog niet aan denken. Voor het zover is, eten ze zich vol met eendagskuikens. 10 kg per dag gaat er doorheen. Maar ja, het zijn dan ook 9 vogels. En wanneer we  ze niet bijgevoerd zouden hebben, dan hadden we niet zo’n groot nest gehad. misschien waren ze allemaal wel dood gegaan. En eten is belangrijk, het houdt de motor draaiend. Volgende week komt er weer 300 kg, want de vriezer is bijna leeg…… Het gaat hard dit jaar, met de eendagskuikens. Door de extreme droogte kunnen ooievaars weinig tot geen voedsel vinden. Maar wat een voldoening geeft het, om te zien, dat alles nog leeft!! En daar doen we het voer. En ach, of de ooievaar uit Zeijen nu mee eet of niet, dat maakt ook geen verschil . Haar jongen moeten immers ook blijven leven!

kleppernws 27 juni

De camera van Droonessa zal in de maand juli offline gezet worden. Zodra de jongen van het nest zijn, zullen wij de cam offline plaatsen. naar verwachting is dat medio juli tot begin augustus.

 

kleppernws 27 juni

We zijn ruim 8 weken verder, na de geboorte van de ooievaars. Nog even en ze kiezen het luchtruim bij Droonessa. Wat zal dat een mooi gezicht zijn, al die jonge ooievaars(5) en de twee ooievaars, papa en mama. Ik kan er nu al naar uitkijken. Maar voor het zover is, blijven ze oefenen en maken ze rare sprongen op het nest.

Kleppernws 19 juni

Het was eigenlijk TE warm, met het ringen van de ooievaars. Zowel aanwezigen, sommige zelfs uit Tilburg, hadden het net zo zwaar als de jonge ooievaars. Toch zijn ze geringd, gepaard met vele zweetdruppeltjes. De ringgegevens zullen 1 dezer dagen op onze site wordne bijgewerkt. Dit kun je dan vinden onder ooievaars . Het mooie wondertje op het voorste nest is geadopteerd, en ze heet nu Anja met ringnummer, 4E441.

Kleppernws 17 juni

Morgen, zondag 18 juni gaan we de jonge ooievaars ringen. Tegen half 2 zullen de jonge ooievaars uit het achterste nest worden gehaald. Het ringen op het voorste nest kan LIVE worden gevolgd. Via https://www.droonessa.nl/ooievaars/webcam-ooievaars/