kleppernws 24 november

Gisteren waren er maar liefst 6 ooievaars bij Droonessa. De ene werd wel steeds verjaagd, maar goed, de ooievaar was aanwezig. Hieronder een erg mooi animatiefilmpje, ga er even voor zitten, want het duurt wel eventjes:-). Hij staat ook de pagina voor filmpjes. Geniet ervan…..

 

 

kleppernws 22 november

De 5 ooievaars van Droonessa stonden er gisteren als verzopen katjes bij. Veel regen en de grond is doordrenkt….. Het weer nodigde niet uit om naar buiten te gaan. Toch zijn veel dieren dit gewend, door weer en wind, buiten te zijn. Ze kunnen er tegen, mits ze wel een beschut plekje hebben. Zelfs ooievaars zoeken die op, en staan vaak met slecht weer of veel wind in het weiland, tegen de boswal. Hieronder een zeer ontroerend filmpje…..

Voici une vidéo qui va beaucoup vous émouvoir !Une chienne adopte un tout petit chaton et lui donne tout son amour.Retrouvez d'autres vidéos sur www.akenini.com

Geplaatst door Akenini op dinsdag 7 februari 2017

 

 

kleppernws 20 november

Bij Droonessa was het gisteravond vol op beide nesten. Op het voorste nest maar liefst 3 ooievaars en het achterste nest 2. Fascinerend hoe ze elkaar buiten de broedtijd met rust laten en elkaars gezelschap opzoeken. Dadelijk, het duurt niet lang meer, barst de strijd weer los. Met hun spanwijdte van 180/220 behoren ze tot 1 van grootste vogels van de wereld. Wie zich hier ook aan ken meten is deze:

Please post where you're from so I can track how far the video ♥

Geplaatst door Eagle Spirit op donderdag 8 juni 2017

kleppernws 18 november

Het is koud bij Droonessa. Afgelopen nacht lichte vorst. We kunnen dat merken, want de ooievaars “vragen”om meer kuikens. Nog steeds 5 in de wei.  Veel mensen zijn verslaafd aan hun telefoon, maar kijk hoe katjes er mee om gaan:-)

Cats On iPads

These kitties are using their iPawz to play on iPads 😹😹😹Find more animals playing on iPads when you Like ThatPetLife

Geplaatst door ThatPetLife op woensdag 25 oktober 2017

kleppernws 16 november

Nog steeds 5 ooievaars in de wei, bij Droonessa. Theo Hoytema zou jaloers zijn op dit echt schilderachtig tafereel. De vriezer is gisteren weer volgeladen met maar liefst 300 kg eendagskuikens. Daar kunnen we circa 10 weken mee verder, gezien het aantal ooievaars, dat hier verblijft in mooi Drenthe. Ze lusten er wel pap van….. Ik lust wel pap van alle mooie dierenfilmpje. Dieren geven je zoveel,mij wel tenminste!

 

Tom and Jerry

World: 'Tom & Jerry' are not realMe:

Geplaatst door NTD Funniest op maandag 13 november 2017

kleppernws 14 november

Nog steeds 5 ooievaars in de wei, bij Droonessa. Zowel het voorste als het achterste nest wordt in de nachtelijke uurtjes bewoond door 4 ooievaars. De vijfde zit op een lantaarnpaal, circa 200 mtr vanaf Droonessa. Animals hugs, dieren geven zoveel onvoorwaardelijke liefde……………….

Animals Hugs humans

Geplaatst door Daily Glad op vrijdag 10 november 2017

 

Kleppernws 13 november

Bij Droonessa is alles al bijna in kerstsfeer. De verlichting buiten is bijna allemaal aangesloten en de ooievaars staan onder eiken takken, in het licht. Ook de ooievaar op het achterste nest, staat onder de verlichte boom. Het zijn net schilderijen als ik er naar kijk. Waar ik ook van geniet, is het onderste filmpje. (ik smelt)

Please post where you're from so I can track how far the video.

Geplaatst door Everything Photograpy op donderdag 26 oktober 2017

Kleppernws 12 november

Wat een heerlijk gevoel, om samen met 5 ooievaars van Droonessa de winter door te komen. Dat geeft vreugde aan het natte en koude buitenwereldje. Deze week wilden we beide moeder poezen laten helpen bij de dierenarts. Maar wat bleek, 1 van de moeders is zwanger en al te ver heen om nog geholpen te worden. Och, ik verheug me nu al weer, op het kleine grut. Waarschijnlijk worden het kerst katjes. Wordt vervolgd…… Ze zeggen wel eens dat huisdieren op hun baasje lijken, maar ik keek in de spiegel, en zag toch geen lange snavel. Lange poten heb ik wel:-). En af en toe kan ik een kat(je) zijn.

Man And His Dog Look Exactly Alike

This guy and his dog are already twins, so they dress alike too.

Geplaatst door The Dodo op woensdag 28 december 2016

kleppernws 11 november

11 november is de dag……zong ik vroeger altijd op Sint Maarten. Weken lang verheugde ik mij erop, en ik kwam met zakken vol lekkers terug. Papieren lampionnetjes met een echt kaarsje. Waar blijft de tijd? 11 november 2017 en het waaide gisteren behoorlijk hard. De ooievaars van droonessa stonden met hun kont in de wind, op het nest. Weer om in bed te blijven liggen, of op je nest, so to speak:-)

One word for this video?

Geplaatst door The Pet World op zaterdag 21 oktober 2017

kleppernws 9 november

5 ooievaars in de wei. Zowel een kunstwerk van They Hoytema, als daadwerkelijk hier bij Droonessa. Ik moet altijd aan dat prachtige kunstwerk denken, wanneer ik  5 ooievaars bij ons zie…..! Een levend kunstwerk, en veranderd steeds van samenstelling. Prachtig toch?! Wat ook prachtig is,is de liefde tussen dier en mens!

Geplaatst door Hashimah Awg op dinsdag 7 november 2017