Kleppernws 30 maart

Het eerste ei is in de nacht van woensdag op donderdag 30 maart gelegd bij Droonessa. Joepie!!

Kleppernieuws 29 maart, update

Er komen regelmatig vragen bij Droonessa binnen, over de poot van de ooievaar. Nogmaals, een uitleg. De poot van de ooievaar zal niet gebroken zijn, want hij staat er op. Waarschijnlijk zal er een pees of spier veel pijn geven. En wat daarmee aan de hand is, blijft gissen. Of het geneest, blijft gissen. Wij weten het niet. Wij zelf hebben de ooievaar sinds een paar dagen niet zien paren. Het kan dus zijn, dat 1 poot, hinder ondervind bij het paren. Want hij staat immers op de andere ooievaar bij het paren. Misschien hebben we dit jaar pech, en komen er geen eieren in het voorste nest. Of komen er wel eieren en zijn ze onbevrucht. Maar alles is en blijft gissen. We moeten niet proberen als mens te denken, maar als ooievaar. We kunnen de ooievaar niet vragen, om even naar de dokter te gaan, en een foto te laten maken van zijn poot.
We moeten de natuur zijn gang laten gang, en geduld hebben. Hij krijgt nu meer rust, nu het ander mannetje een vrouwtje heeft. En zij begonnen zijn hun nest op orde te maken. Weinig gekibbel meer. Alleen veel geklepper, maar dat hoort erbij…..

Kleppernws 29 maart

We worden sinds dinsdag overspoeld met vragen of er een webcam op het tweede nest vd ooievaars bij Droonessa komt. Het antwoord is en blijft nee. De aansluitingen zitten er, de cam ligt er, maar we doen het niet. Simpelweg niet, omdat we het nest niet willen verstoren.  Beelden online zetten, kost geld, en 1 uivernest online is meer dan voldoende, vinden wij:-)

kleppernws 28 maart namiddag

Joepie de…….the eagle, huh, ooievaar has landed. Joepie, het vrouwtje van het andere mannetje is gearriveerd op het tweede nest!. Ze zijn compleet. Ze zat nog geen 15 minuten naast haar partner, of Hoppa, hij probeerde al een poging tot paren…..:-)
Maar daar wilde mevrouw ooievaar niets van weten. Eerst het nest op orde, dan paren. Ze zitten nu met z’n tweeen heerlijk in de zon. En we horen het geluid nu in stereo. Zo bijzonder, 2 nesten, 4 ooievaars…..mama mia, wat een eitjes dadelijk;-)

Kleppernws 28 maart

De ooievaar van Droonessa met 1 gewonde poot op het voorste nest, kan zich goed verplaatsen. Maar hij heeft er wel last van. Met name bij het landen. Maar wanneer hij vliegt zie je een hangend pootje. Alsof hij met hangende pootjes terugkomt. Dat is natuurlijk ook zo:-) . De beide mannetjes vechten zo nu en dan nog steeds, maar het wordt al minder. Voor en achter geklepper op het nest, stereo geluid. Heerlijk! Het nest achter is veranderd van een kaal tot een vol nest met takken. Hij is nu in afwachting op een vrouwtje. Nog steeds komen er ooievaars terug. Gisteren nog 7 stuks, boven Droonessa. Het kan tot half april. Wordt vervolgd dus……

Klepperbericht 23 maart

Donderdagochtend, nog wat frisjes. maar de zon schijnt uitbundig. Ik zie de bijzonder vogel nergens meer. Hij lijkt gevlogen……
Ooievaar van Droonessa man 2 is druk bezig met het achterste nest en vordert gestaag. Van een leeg en kaal nest, tot……
Kan niet wachten……

Kleppernieuws 21 maart

De laatste update. Ik had al gemeld, dat er flink was gevochten door de ooievaars om het voorste en achterste nest bij Droonessa. Daarom heeft 1 ooievaar nu een ernstig mankement aan de poot. Gisteren leek het erop alsof de poot gebroken was, want de ooievaar stond er niet op. Maar vanmorgen, blijkt toch, dat de ooievaar er wel op kan staan. Maar daar is alles mee gezegd. Navraag gedaan, bij de ooievaar kenner bij uitstek. Frits Koopman van de Lokkerij. Hij denkt dat er een scheurtje in de pezen/spieren zit, of, wat ik al eerder, schreef, dat zijn poot ernstig gekneusd is. Als de poot gebroken zou zijn, kan de ooievaar er niet op staan. Om de boel te ontlasten, laat de ooievaar de poot los hangen bij het vliegen. Maar hij kan nu wel moeilijker aan voedsel komen, dus de ooievaar wat helpen, kan geen kwaad. Dat doen we dus ook, met alle plezier. Maar er zit ook een goede kant aan. De gevechten hebben geleid, tot een blijvertje. Op het achterste nest, zit nu een ooievaar, wachtend op…….
Hij laat zich niet verjagen, en zit hier nu al 3 dagen. Midden in de nacht is het een geklepper van jewelste. We houden jullie op de hoogte. En natuurlijk blijven we de gewonde ooievaar goed in de gaten houden.

Kleppernieuws 21 maart

Onze ooievaar van Droonessa heeft moeite om op het nest te blijven staan. Er staat een harde wind, en veel regen. Maar vandaag hebben we gezien dat de poot hoogstwaarschijnlijk toch gebroken is. In vlucht, hangt deze namelijk naar beneden. Geen goed teken. En nee, we kunnen de ooievaar niet helpen, door zijn poot te spalken. We kunnen de ooievaar niet vangen. De ooievaar krijgt wat extra hulp van ons. In de vorm van extra eendagskuikens, op de plank. In plaats van verder weg te vliegen, ligt de maaltijd nu kant en klaar, en in de buurt. Door veel rust, zal hij tzt weer met de poot verder kunnen. Maar wij kunnen niets doen.

Kleppernws 19 maart

Vandaag is er weer gevochten om het voorste en achterste ooievaarsnest bij Droonessa. Op zich niet zo erg. Maar als 1 vd ooievaars dan ernstig gewond raakt, vind ik dat zeer ernstig. In dit geval 1 van Droonessa. 1 vd ooievaars is dusdanig aan zijn/haar poot geraakt dat die er niet/nauwelijks meer op kan staan. Vliegen kan, maar laat deze dan slap hangen. Zal ernstig gekneusd zijn. De indringer wist van geen ophouden, niet geringd en is afgedropen. Nu hopen dat de poot snel geneest.

Kleppernieuws 18 maart

Het eerste ei, wanneer zal dat gelegd worden denk je, door de ooievaars van Droonessa?
Vul de gegevens in op het forum, en de datum, waarvan jij denkt, dat het eerste ei, gelegd wordt. Aub geen tijden plaatsen. Hou het sportief, aub. Als er mensen zijn, die dezelfde datum ingevuld hebben, dan kijken we naar de eerste, die dat heeft ingevuld(tijd), heeft op het forum. Een mooi presentje komt je kant op, bij het raden van de juiste datum.