kleppernws 18 maart 2019

Na regen, komt zonne schijn. Hier twee nesten vol met ooievaars. Er wordt , ondanks het slechte weer, volop gepaard. Denk dat er deze week al eitjes komen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte, ook via FB. Deze week worden er betere weersvoorspellingen gedaan. En wordt het lente, hoop ik. Beter voor mens en dier. Van zon word je een ander mens, van regen, raak je letterlijk in de drup…..wordt vervolgd……..

kleppernws 8 maart 2019

Twee nesten vol ooievaars. Nog steeds komen er ooievaars terug. Tot en met half april kunnen ze nog een plekje zoeken….. Hier wordt druk gepaard. dadelijk weer broeden en kleine jongen. Als alles goed gaat. wordt vervolgd……

kleppernws 4 maart 2019

Inmiddels zijn de nesten weer bewoond. En is het paren begonnen. Vandaag met harde windstoten, maar ze houden zich goed. Ze slepen af en aan, met takken. Ook zijn er nog vele ooievaars onderweg naar het noorden. Wie weet, wat er nog gebeurt. Hieronder een foto, tja, woorden zijn overbodig, toch?!

kleppernws 25 febr 2019

Vandaag, maandag 25 febr. zijn alle ooievaars terug op hun nest bij Droonessa. Zelfs meerdere ooievaars, maar die worden weer verjaagd. Voor het eerst is er vandaag gepaard, door manke nelis en zijn wiefke. het wordt een vroeg nest. Zij hebben er zin in, wij ook……

kleppernws 23 febr 2019

Ieder jaar weer, is het spannend. In spanning wachten we letterlijk af, of de ooievaars terugkeren. Natuurlijk zijn we verwend, met in ieder geval 2 overwinteraars hier bij Droonessa. Maar wanneer komen ze nu terug? Ik kan niet wachten……Ik hoop 1 deze dagen. het weer is goed, nu de ooievaars nog…..

Kleppernws 18 febr 2019

Door een nwe layout, ben ik veel berichten kwijt geraakt. Als sinds begin jan 2019 zette ik div berichten online. Ik zag ze wel, maar de website zette ze niet online, gek genoeg. het probleem is inmiddels verholpen en worden vervolgd met nwe berichten. Filmpje uploaden is nog steeds een probleem, maar via een externe link kun je ze bekijken. natuurlijk plaats ik veel op FB. Inmiddels 3 ooievaars, wachten is op de vierde. Gisteren een zonnige foto gemaakt van ooievaar in de zon.

Kleppernws 17 febr 2019

De laatste paar dagen is het mooi weer, schitterend voor de ooievaars. Want die maken immers gebruik van thermiek. Sinds vandaag 3 ooievaars, vierde is onder weg. Hieronder een filmpje, van veel ooievaars in bomen, gemaakt door Jeannet. ja, echt het voorjaar komt eraan….

Ooievaar in boom

Ooievaars zijn net als mensen, sommigen wonen graag bij elkaar in de buurt, maar er zijn er ook genoeg die liever ver uit de bewoonde ooievaars wereld blijven. In mensentaal worden die einzelgangers genoemd:-). filmpje gemaakt door Jeannet

Geplaatst door Droonessa.nl op Zondag 17 februari 2019

kleppernws 10 febr 2019

Nog even en het broeden gaat weer beginnen. We merken dat er ooievaars terugkeren van hun reis naar het zuiden. Ook hier dagelijks wat ooievaar gasten, die mee eten. Nog even en ze zijn allen terug op hun nest.