kleppernws 25 sept.

Er zijn weer 4 ooievaars bij Droonessa. Manke nelis en zijn vrouwtje op het voorste nest en we hebben bezoek van een vierde bezoeker, die mee-eet. Hij/zij zit samen met de achtergebleven ooievaar op het achterste nest. We hebben geprobeerd daar weer een cam boven te krijgen. Helaas is dat mislukt, en zullen we moeten wachten tot hier glasvezel ligt. Het is niet anders. Hieronder een leuk filmpje van ooievaars:

kleppernws 21 sept.

1 van de ooievaars op het achterste nest van Droonessa is weer teruggekeerd, waarschijnlijk het mannetje. Hij heeft zijn vrouwtje naar het zuiden gebracht(Nederland) en wacht nu maandenlang op haar terugkeer. Ze wandelen soms met z’n drieen in het weiland.

Ook hier weer een filmpje van ooievaars in Marrakech

kleppernws 16 september 2017

De ooievaars van het achterste nest bij Droonessa zijn naar alle waarschijnlijkheid op weg naar het zuiden. Gisteren was een mooie dag en we hebben ze niet meer gezien. Hopelijk tot volgend jaar. Manke Nelis en zijn vrouw zitten hier nog steeds en we voeren bij, want Nelis kan moeilijk aan eten komen met zijn poot…. Hieronder een filmpje van een man, wiens leven in het teken staat van ooievaars. geweldig vind ik het.

Stork Love

Stjepan Vokić loves Malena, and she loves him. Malena is a stork.

Geplaatst door DW – Euromaxx op maandag 11 september 2017

kleppernws 14 september

De ooievaars van droonessa zijn er nog. Zowel het voorste als het achterste nest is bewoond. De achtertuin bewoners laten zich in de avonduren niet meer op het nest zien, en zitten vaak elders. Tijd om te vertrekken, denken ze…. Maar met dit slechte weer kunnen ze niet weg. het wachten is op warm en goed weer….. Maar daar wachten wel meer op, toch?

These fluffy felines are purrrfect

Can't handle the cuteness… 😽 😻 Follow Howlers for more!

Geplaatst door Howlers op woensdag 13 september 2017

kleppernws 5 sept. 2017

De ooievaars  bij Droonessa zijn er nog(gelukkig)…..

en ons Witje is moeder geworden van 2 kleintjes, 1 rode en 1 witte.

Gisteren, maandag 4 september is ons Witje bevallen van 2 prachtige wondertjes, 1 rode en 1 witte…….zo mooi.

Geplaatst door Droonessa.nl op dinsdag 5 september 2017

kleppernws 31 aug

De ouders van het achterste nest van Droonessa, staan op het punt Rhee te verlaten. Ze zitten bijna niet meer p het nest en brengen de nacht op lantaarnpalen door, in de buurt.

De herfst komt eraan…………….

kleppernieuws 26 aug

Er zijn in de omgeving van droonessa heel veel jonge ooievaars. Ze verzamelen zich in groepen om door te trekken naar het zuiden. we kwamen ze tegen in oude dode bomen, waar ze met z’n tientallen overnachten. Ook op hoogspanningsmasten kwamen we ze talrijk tegen. Bijna buitenlandse taferelen……prachtig toch?!  het plaatje hieronder is van vrijdag 25 aug, in de buurt van Spijkerboor.

Lees meer

Kleppernieuws 22 augustus

Dinsdag 22 augustus, de jonge ooievaars van droonessa zijn vertrokken. De komende dagen is het mooi weer en dat hebben ze nodig voor hun grote reis naar het zuiden. Ik zal ze missen. Het gepiep en gebedel en het rondscharrelen in het weiland. maar ach, komend jaar gaan we er weer voor. En de ouders zijn er nog steeds. Dat is ook genieten!

kleppernws 21 aug

De jonge ooievaars, op 1 na, zijn er nog steeds. Wachten is op thermiek(mooi weer). Ze gaan later weg dan voorafgaande jaren, maar de laatste 3 jaren ware voor ons dan ook erg lang, ivm het overlijden van de jongen.

hieronder nog een filmpje gemaakt toen de jonkies in het nest zaten(achterste nest)

5 baby storks Droonessa

Zondag 11 juni, nog een week te gaan, voor het ooievaar ringen. Maar er zitten wel duidelijk 5 jongen in het achterste nest. Geen vergissing is meer mogelijk. Onvoorstelbaar, we zijn zo blij!!!!! Ook deze jongen worden, als het even kan, komende zondag 18 juni, WEL geringd. Maar dat hangt van bepaalde factoren af, die ik niet nader wil noemen. Och, het is zo, zo…… lang geleden dat we zo'n groot en vol nest hadden!!

Geplaatst door Droonessa.nl op zondag 11 juni 2017

kleppernws 15 augustus

De jonge ooievaars zijn nog steeds aanwezig. De komende dagen zullen zij niet vertrekken, dit ivm het slechte weer. Er is namelijk thermiek nodig om de ooievaars te laten vertrekken. Wel kregen we vanmorgen een melding uit Belgie, uit de Belgische Ardennen,Wannegem-lede(dorp), waar sinds gisteren een ooievaar met ringnummer:NLA 4 E 307  bij een vijver zat. De eigenaar van de vijver deelde ons mee, dat de ooievaar tot op korte afstand te benaderen was. Deze (jonge) ooievaar is geringd bij de Lokkerij, in juni van dit jaar. De ooievaar was natuurlijk moe, op zoek naar een rustplaats, en kreeg van de eigenaar paling te eten:-). Mooi dat dit soort mensen bestaan, hun hart op de goede plek en zorg dragen voor dieren. Vanmorgen, voor het onweer losbarstte in de Ardennen, was hij vertrokken. Op zoek naar een andere rustplaats.