kleppernws 20 febr.

Veel ooievaars komen weer terug. Dat merken we ook hier, want ze willen op hetzelfde nest. Dus gevechten, maar de ooievaars die hier al zijn, jagen de anderen weer weg. Hieronder een filmpje, wat we hopelijk binnenkort ook weer te zien krijgen bij droonessa.

Birds World – Storks from Makova

Moral of the nest: Don't hatch late or you may be mistaken as breakfast!!

Geplaatst door Discover Birds World op Woensdag 19 februari 2020

kleppernws 13 febr 2020

Droonessa, 13 febr. 2020

Ooievaars, Nelis en zijn vrouwtje op het nest van Droonessa. Op het achterste nest zijn ze al druk met het paren. Verwachting dat hier vroeg eieren zullen zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Geplaatst door Droonessa.nl op Donderdag 13 februari 2020

Ooievaars, Nelis en zijn vrouwtje op het nest van Droonessa. Op het achterste nest zijn ze al druk met het paren. Verwachting dat hier vroeg eieren zullen zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Kleppernws 4 febr. 2020

Te koop: wij hebben nog 46 stuks, 1 cent euro op voorraad. Per stuk 1 euro cent, afbeelding ooievaar incl verzending binnen nederland, 1 euro. Wil je ze allemaal dan betaal je 30 euro. Slovenie, 1 eurocent, met als afbeelding ooievaar. Opbrengst gaat naar Droonessa, ooievaars. Heb je interesse stuur dan een bericht. Dank je wel

Home alone…….alleen op het nest. maar niet helemaal waar, de anderen zijn in het weiland, naast Droonessa. Takken slepen, want het voorjaar komt eraan…..

Home alone…………

Home alone…….alleen op het nest. maar niet helemaal waar, de anderen zijn in het weiland, naast Droonessa. Takken slepen, want het voorjaar komt eraan…..

Geplaatst door Droonessa.nl op Donderdag 30 januari 2020

kleppernws 27 jan.2020

Droonessa storks, by early evening

nelis en zijn vrouwtje, Nelis zittend en vrouwtje staat naat haar mannetje. Ze beginnen al met takken sjouwen……ze hebben het voorjaar in het hoofd. net als de ooievaars op het nest achter in de tuin.

Geplaatst door Droonessa.nl op Maandag 27 januari 2020

nelis en zijn vrouwtje, Nelis zittend en vrouwtje staat naat haar mannetje. Ze beginnen al met takken sjouwen……ze hebben het voorjaar in het hoofd. net als de ooievaars op het nest achter in de tuin.

kleppernws 24 jan.2020

Droonessa storks, morning dawn

Een schitterende nieuwe morgen. Een paar weken terug. In de nacht was er lichte vorst en in de vroege ochtend gaf het dit plaatje……

Geplaatst door Droonessa.nl op Vrijdag 24 januari 2020

Een schitterende nieuwe morgen. Een paar weken terug. In de nacht was er lichte vorst en in de vroege ochtend gaf het dit plaatje……

kleppernws 21 jan 2020

Droonessa, storks 21 jan. 2020

Vanmorge, een prachtige ochtend, het lijkt wel lente in Drenthe. Zowel het voorste als het achterste nest zijn weer bewoond. Ook een vijfde ooievaar doet een poging om het derde nest te veroveren, maar of dat lukt…..?! Het wordt een vroege lente, normaal komt het vrouwtje van het achterste nest pas in febr terug. Nu ruim 4 weken eerder………de dieren voelen het eerder dan wij……

Geplaatst door Droonessa.nl op Dinsdag 21 januari 2020

Vanmorgen, een prachtige ochtend, het lijkt wel lente in Drenthe. Zowel het voorste als het achterste nest zijn weer bewoond. Ook een vijfde ooievaar doet een poging om het derde nest te veroveren, maar of dat lukt…..?! Het wordt een vroege lente, normaal komt het vrouwtje van het achterste nest pas in febr terug. Nu ruim 4 weken eerder………de dieren voelen het eerder dan wij……

kleppernws 17 januari 2020

In 2019 hebben wij al aangegeven dat wij helaas gaan stoppen met de live streaming van de webcams. Gedurende de afgelopen 10 jaar konden jullie het wel en wee van de ooievaars en soms ook van de uilen volgen via de website en de livestreams van de camera’s.
2018 was het laatste jaar dat we de beelden online hebben gezet. De reden dat we stoppen is hoofdzakelijk van technische aard. Wij hebben op Droonessa nog steeds geen glasvezelverbinding en ook geen internet via de kabel. Wij hebben alleen via telefoonlijnen internetverbindingen. De capaciteit om gegevens te uploaden is daardoor maar beperkt. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het uploaden van de camerabeelden bijna de gehele capaciteit benut, waardoor wij onze eigen werkzaamheden, die vaak ook via internet gaan, maar moeizaam kunnen doen.
De internetcapaciteit waar we over beschikken is dus onvoldoende om en ons werk te kunnen doen en de beelden van de ooievaars te uploaden. Helaas moeten we daarom stoppen met het laatste.
Per 2020 zullen jullie de ooievaars dus niet meer live kunnen volgen via de website. Maar dat betekend niet dat ze er niet zijn. En het betekend ook niet dat we stoppen met het zorgen voor hen.
We zullen de ooievaars blijven bijvoeren op de momenten dat het nodig is. Afgelopen jaar hebben we gezien dat het extreem droog was, waardoor de ooievaars bijna geen voedsel konden vinden. De wormen zaten en zitten nog te diep en ook zijn er weinig insecten. Indien we niet hadden bijgevoerd dan was de kans groot geweest dat de jongen dat jaar allemaal omgekomen zouden zijn. Nu hebben de meesten het gered en zijn inmiddels uitgevlogen en vertrokken naar het zuiden om te overwinteren en op te groeien.
Ook komende jaren zullen wij ons in blijven zetten voor de ooievaars.
Langs deze weg willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie financiële bijdrage gedurende afgelopen jaar. En natuurlijk zouden we het op prijs stellen indien jullie dat ook het komende seizoen zouden willen blijven doen, want met het bijvoeren gaan hoge kosten gepaard.

Indien jullie de ooievaars willen blijven helpen dan kunnen jullie de bijdrage overmaken op de rekening van Droonessa: NL 13 ABNA 0554490641

Nogmaals dank voor jullie steun in de afgelopen jaren. En natuurlijk blijven we filmpjes van de ooievaars online delen.

Droonessa 17 januari 2020

In 2019 hebben wij al aangegeven dat wij helaas gaan stoppen met de live streaming van de webcams. Gedurende da afgelopen 10 jaar konden jullie het wel en wee van de ooievaars en soms ook van de uilen volgen via de website en de livestreams van de camera’s.2018 was het laatste jaar dat we de beelden online hebben gezet. De reden dat we stoppen is hoofdzakelijk van technische aard. Wij hebben op Droonessa nog steeds geen glasvezelverbinding en ook geen internet via de kabel. Wij hebben alleen via telefoonlijnen internetverbindingen. De capaciteit om gegevens te uploaden is daardoor maar beperkt. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het uploaden van de camerabeelden bijna de gehele capaciteit benut, waardoor wij onze eigen werkzaamheden, die vaak ook via internet gaan, maar moeizaam kunnen doen. De internetcapaciteit waar we over beschikken is dus onvoldoende om en ons werk te kunnen doen en de beelden van de ooievaars te uploaden. Helaas moeten we daarom stoppen met het laatste.Per 2020 zullen jullie de ooievaars dus niet meer live kunnen volgen via de website. Maar dat betekend niet dat ze er niet zijn. En het betekend ook niet dat we stoppen met het zorgen voor hen.We zullen de ooievaars blijven bijvoeren op de momenten dat het nodig is. Afgelopen jaar hebben we gezien dat het extreem droog was, waardoor de ooievaars bijna geen voedsel konden vinden. De wormen zaten en zitten nog te diep en ook zijn er weinig insecten. Indien we niet hadden bijgevoerd dan was de kans groot geweest dat de jongen dat jaar allemaal omgekomen zouden zijn. Nu hebben de meesten het gered en zijn inmiddels uitgevlogen en vertrokken naar het zuiden om te overwinteren en op te groeien.Ook komende jaren zullen wij ons in blijven zetten voor de ooievaars.Langs deze weg willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie financiële bijdrage gedurende afgelopen jaar. En natuurlijk zouden we het op prijsstellen indien jullie dat ook het komende seizoen zouden willen blijven doen, want met het bijvoeren gaan hoge kosten gepaard.Indien jullie de ooievaars willen blijven helpen dan kunnen jullie de bijdrage overmaken op de rekening van Droonessa: NL 13 ABNA 0554490641Nogmaals dank voor jullie steun in de afgelopen jaren. En natuurlijk blijven we filmpjes van de ooievaars online delen.

Geplaatst door Droonessa.nl op Vrijdag 17 januari 2020