Kleppernieuws 26 mei

Door het warme/extreme weer zie je dat de ooievaars van Droonessa hun snavels openhouden. Hierdoor kunnen ze de warmte absorberen. Ook zie je vaak dat ze hun poten met poep bedekken, ze zijn dan wit. Want wit, absorbeert minder warmte dan donkere kleuren. Slim he?
In het achterste nest, tellen we zeker al 3 koppies. Ze klepperen er lustig op los, en de 1dagskuikens zijn niet aan te slepen. De vriezer is bijna leeg. Gelukkig komt er volgende week week 350 kg voer. Ze moeten groot en sterk worden. Maar wat een genot, pa en moe in de tuin, en 1 van het voorste nest, en vaak nog een onbekende, en ze lopen met z’n allen rond te scharrelen. Wat wil je nog meer, vraag ik me dan af? Dit is toch hemels……

Kleppernieuws 25 mei

Zondag 18 juni, zal de jonge ooievaar geringd gaan worden bij Droonessa. Dit jaar is het alleen toegankelijk voor alle donateurs van Droonessa.

Kleppernieuws 16 mei

Het hopen op een tweede wonder……

Wat hoop ik dat graag, maar ik denk dat alle hoop is gevlogen. Gisteren had het ei uit moeten komen. En och, dan grijp je alle strohalmen vast. Iets waarvan je denkt en hoopt, het komt wel goed…. Maar, telkens wil de mens, meer en meer. En we hadden de kans op jongen al op nul geschat.En kijk, nu eens, een groot wonder zit er in het nest. Dat is toch prachtig! De ooievaars van Droonessa, pa stijfpoot en moeder doen het meer dan goed, en ik ben reuzetrots en blij  voor de ooievaars. En ik weet zeker, heel veel mensen met ons.

Kleppernieuws 15 mei

Wat een mooi nieuw leven en wondertje is dat klein ooievaartje toch. Ik kan er wel uren naar kijken. Ongelofelijk nieuws was dat, afgelopen week, bij Droonessa. En vandaag komt nummer twee uit het ei. Ik geloof stellig, dat ooievaars, zo intelligent zijn, dat ze wel moeten weten, welk ei, ze overboord gooien. We zullen het moeten afwachten. Ik denk dat er nog een tweede komt!

Kleppernieuws 8 mei

De ooievaars van Droonessa houden het spannend. Zou er een wonder kunnen gebeuren? Dan gebeurt het volgende week. Ik gun het Manke Nelis zo. En dan hebben we natuurlijk het achterste nest nog. Dat is en blijft nog even een verrassing. Hoveel jonge ooievaars daar in zitten. Blijf maar lekker in het ei, onder de vleugels van de ouders. het is veel te koud. Bah!, Zon, en veel vitamine D moeten we hebben. Maar ja, dat wil toch iedereen.

kleppernieuws 28 april

De ooievaars van Droonessa zijn maar druk in de weer. Ze slepen nog steeds met takken. Dat gaat het hele jaar door. Het nest is nooit af. De maand april is bijna voorbij en och, wat zijn we(ik in ieder geval) toe aan zon! En ik ben best benieuwd of er uberhaupt nog een jong komt op het voorste nest. Ik gun het ze zo. Maar als de natuur beslist dat het niet zo is, dan zij het zo. De ooievaars op het achterste nest doen het best ook. Zo broeden ze elk om beurt. Natuurlijk is het een enorme verrassing wat er dadelijk boven de nestrand te zien zal zien. Maar dat duurt nog eventjes. Volgend jaar toch maar een webcam plaatsen. De nieuwsgierigheid wint!

Kleppernws 21 april

Gevechten bij het nest van Droonessa, tussen het gewonde mannetje en het mannetje van het achterste nest. Nah…….niet leuk. het zijn nog geen vrienden. Het gewonde mannetje viel achter het nest neer in de bossen. Bleef even versuft liggen, ik telde tot 5, en kwam toen weer in de lucht. Poeh….was even schrikken, want hij raakte mij met zijn hangend pootje. maar ja, ze hebben dan alleen oog voor elkaar en zien niets anders meer. Weer op het nest, en alles lijkt pais en vree……..alleen ben ik even van de kaart:-)

kleppernws 18 april

Ze klepperen wat af, de ooievaars van Droonessa. En wat hoort dat nu mooi, in stereo. Maar, af en toe maken we een rondje, ooievaar…… Zoals ook afgelopen weekend. En we zien dan steeds meer ooievaars een natuurlijk nest bouwen. Inmiddels 2 natuurlijke nesten in Veenhuizen, 1 langs de kant van de weg, bijna bij het dorp, en de andere op de top van een boom bij het gebouw. Dan een natuurlijk nest op wilgen bij Bunne. En natuurlijk niet te vergeten, het nest bij Erik van Ommen in Vries. Sinds dit jaar broedt ook daar een ooievaar paar.  Weliswaar geen natuurlijk nest, maar wel een kunstenaars waardig nest. Prachtig, om te zien, hoe veel ooievaars er in deze omgeving steeds bij komen. En eergisteren waren er nog 9 in de lucht. Op zoek naar een plekje……………..

Kleppernieuws 13 april

Er komen meldingen binnen, dat er nu een extra ei bij Droonessa op het nest ligt. geen twee maar inmiddels 3 eieren. Heeft de paashaas die gebracht? Ik heb het nog niet kunnen zien. En er waren 4 eieren, 2 lagen beneden en waren kapot. Wie is de paashaas??

Kleppernws 12 april

De ooievaars van Droonessa op het achterste nest, broeden nu ook. Dus ergens midden mei(circa 12 mei) moeten daar de eerste eieren uitkomen. Een mooie verrassing dit jaar, want we weten niet hoeveel er in liggen. We zijn erg benieuwd natuurlijk. Ook komt het mannetje met zijn gewonde poot steeds vaker op de voeder plank. En hij ligt weer op de eitjes. Ook al zal dat weinig toevoegen dit jaar. Maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat pa en ma ooievaar het redden. Er komt wel weer een nieuw seizoen met nwe eitjes.