Kleppernws 27 september 2018

Er is eigenlijk weinig kleppernws. Soms zijn de 3 ooievaars bij Droonessa even de hort op, flierefluiten, noem ik dat. Maar ze komen altijd terug. Deze week al weer een vierde, een vreemde. Je merkt dat we richting het koudere weer gaan. Ooievaars die hier blijven zoeken elkaars gezelschap. Geef ze eens ongelijk. Het zijn net mensen. De ene een einzelganger, anderen weer groepsdieren. En ooievaars zijn best wel sociaal.  De nesten zijn weer schoon, we zijn weer klaar voor een nw seizoen. Wel zonder camera, maar ach, je weet nooit in de toekomst. Stel dat er wel glasvezel komt. Dat zou mooi zijn. In ieder geval zit het er nu even niet in. Maar we gaan gewoon door met onze liefde voor deze prachtige elegante vogels. Och, ja, bijna vergeten, gisteren, 26 september zag ik nog een hele grote groep boerenzwaluwen overtrekken, de laatsten, ook het land uit. het wordt nu  menens, lezers, we gaan de verkeerde kant op. Richting de winter…….brrrrrrrrrrrr

kleppernws 12 september 2018

1 van de ooievaars van het achterste nest, is inmiddels ook vertrokken naar het zuiden.  Waarschijnlijk het vrouwtje. MN en zijn wiefie blijven hier bij droonessa, net als de andere ooievaar van het achterste nest. In de komende weken, tot aan eind januari 2019, is het hier een komen en gaan van vele andere mee-eters. Enfin, dat maakt het weer gezellig.

kleppernws 8 sept. 2018

Beide ooievaars ouders, zowel op het voorste als het achterste nest, zijn aanwezig bij droonessa. De jongen zijn nu echt weg.  Dit jaar ook veel zwaluwnesten, en ook deze gaan komende weken op trek.

kleppernws 2 september 2018

De jonge ooievaars van droonessa zijn allen vertrokken. De ouders van beide nesten zijn hier nog. Inmiddels zijn de nesten schoongemaakt, en weer klaar voor een volgend broedseizoen. Wij blijven ze volgen met onze cam, en natuurlijk live! helaas komt de webcam niet meer online in 2019. De website blijft  online.

kleppernws 29 aug.

De jonge ooievaars zijn allen vertrokken bij droonessa. Sinds afgelopen weekend zijn ze definitief vertrokken. Dit keer niet met z’n allen, maar in  kleinere groepjes. Ook de ooievaar die ik steeds te eten gaf, uit mijn hand, is vertrokken. Sinds gisteren letterlijk tientallen zwaluwen bij ons huis, ook die groeperen om weg te trekken naar Afrika. Wat een grote reis voor die kleine vogels. Ik denk maar niet aan de gevaren, onderweg, want het liefst zou ik ze allen thuishouden. Voor ons begint het weer van voren af aan. nesten schoonmaken, de webcam schoonmaken(voor eigen gebruik). En dan kan de winter komen, hoop van harte dat deze zacht blijft……………..

kleppernws 21 aug. 2018

11 ooievaars bij droonessa, waaronder enkele vreemde vogels:-). Een aantal jongen is al vertrokken, maar vaak zie ik door de bomen de ooievaars niet meer. En weet ik niet meer of ze van hier, of elders zijn. Enfin, MN en zijn wiefie zitten vaak op de schoorsteen, sinterklaas kan er niet bij de komende tijd. foto  21 aug. droonessa.nl

Lees meer

kleppernws 19 aug 2018

Nog steeds zijn de jonge ooievaars van droonessa niet vertrokken. Overdag zie je ze bijna niet, maar in de avonduren komen ze terug. Ze willen nog steeds gevoerd worden door hun ouders….Ht blijft genieten met al die prachtige vogels rond droonessa

kleppernws 11 aug. 2018

Webcam is offline. Na ruim 10 jaar online zijn geweest, is het dit jaar voor het laatst, dat we de ooievaars van droonessa online  kunnen volgen. Wij blijven van ze genieten, de website blijft vooralsnog in de lucht en via Facebook laat ik af en toe een filmpje zien. De jonge ooievaars zijn hier nog allemaal, maar erg onrustig. Ik verwacht dat ze dit weekend weg zullen gaan. Altijd een raar gevoel, maar mooi dat we dit jaar zoveel ooievaars hebben zien opgroeien. Dank mensen, dank sponsoren, dank vrienden en vriendinnen van droonessa, voor alle mooie momenten. De lieve reacties, en jullie trouw aan droonessa. Komende weken zullen jullie nog wat info van ons krijgen, via de mail. Dank allemaal, Henny, Jeannet en alle ooievaars.

kleppernws 4 aug 2018

In de namiddag weer 19 ooievaars bij droonessa. In de avonduren staan een zestal op het grote dak van kantorencomplex bij de a28. Mooi uitzicht. We merken dat ze onrustig worden, een teken van vertrek. Kan niet lang meer duren, voor ze de wijde wereld in gaan. Altijd een triest moment. maar aan de andere kant, geeft het ook blijdschap. Mooi dat we weer zoveel jongen hebben kunnen helpen dit jaar. De natuur is mooi, laten we dat zo houden.